Recomandari

:: Credo ::

:: Carti Ortodoxe ::

:: Ortodox Media ::

MARTURII

[ ADAUGA MARTURIE ]

Autor: Mariana
Data: 28.04.2011

Imediat in saptamana dupa Sfintele Pasti, intr-o zi trecand pe la Moastele Sf. Pr. Ilarion Argatu am lasat un Acatist in care m-am rugat de iertarea pacatelor atat ale familiei, prietenilor cat si a vrajmasilor.
In acea seara am adormit cu gandul la acest Sf. Pr. Ilarion Argatu, am adormit si am visat venind pe rand la mine femei, barbati (pe care nu ii cunosteam) care imi spuneau pe rand "Ce ai cautat tu, sa imi faci mie bine?" iar la sfarsitul acelui rand a aparut si o prietena a mea, care pe un ton mai aspru si foarte tare mi-a zis acelasi lucru "Ce ai cautat tu, sa imi faci mie bine?".
M-am trezit speriata ca si cum as fi avut un cosmar.
Dimineata, am povestit visul Maicii Ana care mi-a spus ca necuratul a luat infatisarea acelor persoane reprosandu-mi binele facut lor pentru a ma speria ca sa nu ma mai rog pentru ei, pentru ca ii este frica sa nu ii piarda.

Autor: petrovici simona
Data: 09.02.2011

Cand am fost prima oara la parintele Argatu,fiind nespovedita din copilarie,aveam mari pacate.Venisem sa cer sfat de la parintele deoarece aveam si un mare necaz,dar,intrebandu-l eu despre ale mele ,uviosia sa statea tot cu spatele si nu intelegeam ce spune,iar niste femei imi spuneau mie ce nu intelegeam.Apoi am urmat sfaturile parintelui si dupa cateva luni(intre timp m-am spovedit curat) m-am intors ,iar parintele ,vazandu-ma ,s-a indreptat bucuros ,prin multimea de oameni,catre mine si mi-a dat binecuvantare.Ulterior am inteles ca parintele avea darul stravederii si acesta a fost motivul pentru care la prima mea vizita statea cu spatele,pentru a nu vedea spurcaciunile de pe haina botezului si diavolii ce ma insoteau,iar a doua oara ,fiind spovedita curat,a venit la mine cu bucurie si m-a binecuvantat.Ce dor mi-e de parintele!...

Autor: lemnarudana
Data: 23.01.2011

tot ce a scris parintele ilarion argatu in carti este adevarat.eu nu lam cunoscut cind era in viata.am aflat abia in anul 2008de parintele ilarion .asa avrut dumnezeu sa imi descopere . mia murit fetita de 3 anisori intrun accident de masina .eram insarcinata in luna a6 cu al 2 copil . am trecut printro suferinta cumplita .cautam un raspuns ,o alinare,.am fost la multi preoti si nu am gasit mingiiere.cineva mia spus de boroaia ,de parintele ilarion ,de moastele sale .am mers cu sotul meu si baietelulsi neam inchinat la sf. moaste ,am vorbit cu parintele alrxandru argatu si am urmat sfatul lui .de aici miam gasit mingiierea si puterea dea trai mai departe .pana mor voi urma invatatura parintelui ilarion argatu pe care il consider preotul sfint care sa nascut vreodata si care ajuta pe oricine ii cere ajutorul .parintele alexandru argatu mia dat sa citesc 40 de zilesf.proroc ilie si sf. ciprian .la patru zeci de zile mia descoperit dumnezeu cine mia facut vraji si mia murit fetita ..era soacra mea . parinte ilarion roagate pentru noi pacatosii. baietelul meu sa imbolnavit .am mers cu el la spital si medicii nu stiau ce are .,era sa moara .iam dus hainele la boroaia jud. suceava si parintele alexandru ia sfintit hainele cu aghiasma lem atins de racla cu sf.moaste .cind am imbracat baietelul sa vindecat si medicul nu a inteles ce a avut . aramas fara raspuns .parintele ilarion argatu la vindeca . sfinte parinte iti multumesc.

Autor: Dan Antonovici
Data: 30.07.2010

Dan Antonovici
27.07.2010
Viata Parintelui Ilarion Argatu a fost o viata de martir si o viata de sfant. S-a daruit slujirii lui Dumnezeu in post, rugaciune, smerenie si multa rabdare in multa lui prigonire din partea autoritatilor si din partea celor care l-au invidiat pentru aceasta. S-a daruit slujirii oamenilor, pe cati nu i-a izbavit parintele prin rugaciunile sale de necazuri, de boli, de vrajmasi, de farmece si descintece. Cati demonizati au avut scapare si vindecare prin rugaciunile parintelui Ilarion Argatu?
De mic copil il stiu pe parintele, cand in brate ma ducea mama la Boroaia, unde sub epitrahilul parintelui aveam scapare din necazuri, incurajari si mingiere in ispitele ce ne incorsetau. Cine poate sa-l uite pe bunul, blandul si mereu rugatorul parinte. Cine in ziua de azi mai face rugaciuni ca parintele Argatu? Cine te mai invita astazi la rugaciune asa cum o facea Parintele Argatu? Cine mai zice ca parintele: stai sa-ti citesc o rugaciune si totul o sa fie bine? Nimeni nu mai are timp sa te asculte, sa te sfatuiasca, si sa se roage pentru tine. In fotografiile in care este imortalizat parintele Argatu se vede pe chipul sau o lumina ce radia din inauntrul sau. Mai in toate fotografiile chipul sau este mai mult o pata de lumina decit un chip colorat de om. Hainele ii sunt bine exprimate in forma si culoare dar chipul sau este alb, aproape ca nu se definesc trasaturile fetei in contrast. De aceea multi spuneau ca nu se pot uita in ochii parintelui. Avea ochii atit de patrunzatori ca te topeai la gandul ca esti un om pacatos ce sta in fata lui. Nu este o exagerare a unui “fan” asa cum mai nou au inceput unii fara respect sa se exprime amestecand lumescul cu cerescul. Numai cine nu a stat niciodata de vorba cu parintele, poate sa se exprime oricum. Avea un dar al iertarii care nu se poate exprima in cuvinte omenesti, sau omenescului ii este straina iertare sau trecerea cu vedere a ceea ce/ti fac tie vrajmasii, insa parintelui ba. Pe aceasta se cunoaste ca, parintele a avut o viata de sfint, prin multitudinea de incercari si marea de vrajmasi. Este vreun sfant sa nu fi trecut prin incercari si sa nu fi fost dusmanit? Nu este! Pentru ca diavolul este vrajmasul lui Dumnezeu direct si prin oameni indirect. Cu cine se lupta acest vrajmas cu pacatosii si comozii? Nici intr-un caz! Doar cu cei ce implinesc Voia lui Dumnezeu duce lupta, in mod direct si daca nu reuseste atunci se foloseste de oamenii din jurul sfintului. Parintele Ilarion la plecare cred ca putea rosti si el cuvintele Mintuitorului dupa Inviere: “Indrazniti ca Eu am biruit lumea”
Evlavia poporului fata de persoana Parintelui Argatu este mai mare decat evlavia colegilor preoti sau a celor mai mari. Se vede, se simte, se aude. Nici Mintuitorul nu a fost iubit de mai “marii preatilor”, si atunci, pentru noi se explica totul. Am auzit de la unii studenti teologi ca la Facultatea de Teologie ca este un asistent pe linga catedra de muzica, care in citeva rinduri l-a criticat pe parintele Ilarion Argatu de fata cu studentii, din invidie ca in satul unde este preot, credinciosii vorbesc de Parintele Ilarion si de sfaturile pe care le primeau de la dansul. Deci,
ce trebuie sa intelegem din aceasta, ce putem sa intelegem? Se vede ce fel de formare si educatie se face viitorilor preoti, care studiaza pe bancile scolii,nu de a avea modele pe duhovnicii bisericii noastre ci de a-i critica.
Nu-i de mirare ca articolul de mai sus confirma o stare de fapt. Nici comentariile de mai sus nu sunt intimplatoare sau fabricate, ele exprima prin excelenta un adevar care mai tirziu va fi limpede pentru toata lumea.
Sursa: www.catolica.ro

Autor: anonim Focsani
Data: 17.08.2009

Am suferit o saptamana de o durere si sentimente de crunta deznadejde in inima apoi am trecut din intamplare pe la moastele parintelui Argatu.Nu puteam dormi deloc.Am citit paraclisul si am scapat definitiv.

Autor: lucia
Data: 01.05.2009

cind l-am avut in viata aceasta am mers prea putin la el, dar de cite ori am ascultat si am facut ce mi-a zis intotdeauna am reusit in problema respectiva. Imi pare rau ca nu am fost mai des caci m-ar fi ajutat sa sporesc in cele duhovnicesti de care avem nevoie pe acest pamint. Dar cred cu tarie ca cine il cheama in rugaciunile lui in ajutor primeste raspunsul cel bun. Parinte Ilarioane roaga-te pentru noi pacatosii!

Autor: b.p.- galati
Data: 17.03.2009

Imi pare nespus de rau ca nu am reusit sa-l cunosc pe parintele Argatu dar il port mereu in suflet prin marturiile celorlalti si prin sfaturile prea pretioase pe care le-a lasat. Poate ca si pentru ca pasii mi-au fost indrumati catre unul din fii parintelui Ilarion, parintele Stefan Argatu la care merg regulat pt. minunatele si grabnic folositoarele slujbe pe care savarseste. Am ajuns la parintele Stefan intr-un moment extrem de greu din viata mea, pe care numai cu sfaturile si rugaciunile sfintiei sale am reusit sa-l depasesc. Iata ca in vremuri tulburi si pline de ispite, bunul Dumnezeu ne binecuvanteaza cu oameni de mare calitate duhovniceasca care sa ne lumineze, sa ne intareasca credinta si slaba noastra nadejde. Aproape ca imi dau lacrimile cand citesc despre nevointele sfintilor nostri parinti, poate din cauza faptului ca nu am stiut sa fructific fiecare vorba inteleapta, dar am nadejde ca ei, acolo in cer, mijlocesc pentru noi in fata slavei Preasfintei Treimi. Minunat este Dumnezeu intre sfintii Lui. S-ajute Domnul!!!

Autor: Oprea Alexandru
Data: 16.05.2008

Va marturisesc cu bucurie in suflet ca am avut ocazia sa-l cunosc pe acest Sfant Parinte Ilarion Argatu si sa intru la sfintia sa in chilie la Sfanta Manastire Cernica!Desi pe atunci inca eram mic copil tin minte cum parintele tinea predici si cum la sfarsitul fiecarei predici in momentul in care stropea pe credinciosi cu aghiazma diavolii plecau rusinati.Pt. mine fiind un copil am fost socat ca o femeie care statea langa mine in chilie in timp ce parintele predica, ainceput dintr-o data sa fie stapanita de necuratul si sa ingroase vocea. In acel moment Parintele Argatu a stropit cu aghiazma si imediat femeia s-a linistit incepand sa planga. Va marturisesc cu mana pe inima ca tot ce am spus mai sus este adevarat. Doamne ajuta!

Autor: MARIA
Data: 07.10.2007

HRISTOS A INVIAT!

SI DE ACEEA PARINTELE ILARION ARGATU ESTE VIU SI VINE ALATURI DE TOTI CEI CARE SUNT IN GRELE INCERCARI,A TRAIT IN ACEASTA LUME NECURATA SA LUPTAT MULT CU NECURATIA ACESTEI VIETI SI NE INDEAMNA MEREU SA LUPTAM CA ESTE USOR SI FRUMOS LINGA DOMNUL DUMNEZEU.SA NE AJUTE BUNUL NOSTRU DUMNEZEU PT.RUGACIUNILE PLACUTULUI SAU FIU ILARION ARGATUL SA NE MINTUIM CU TOTI.AMIN.

POT SPUNE DESPRE OMUL SFINT A LUI DUMNEZEU CA CITEA CUGETUL OMULUI CU OCHI INCHISI,MI SA INTIMPLAT CHIAR MIE,AM INTRAT IN CHILIA LUI SI AVEA OCHI INCHISI IN ACEL MOMENT AM GINDIT CE POT VORBI CU AVA CA DOARME SI AVA MIA ZIS SPUNE TOT CA NU DORM.TOT CE AVA MIA ZIS SA IMPLINIT.IERA SFINT DE PE PAMINT DE ACEEA STIA TOT.ORICINE VREA POATE AJUNGE SFINT CU MILA LUI HRISTOS DOMNUL DACA ARE INIMA CURATA,N-O ARATA MINUNATUL SFINT ILARION.DOAMNE AJUTA.

Autor: M.P.
Data: 24.08.2007

Imi povestea o ruda ca avea o nepoata bolnava de epilepsie si ca singurul care a reusit sa o vindece a fost Parintele Ilarion Argatu. Din punctul meu de vedere, acesta a fost, intr-adevar, sfant, si am un mare regret: Ca nu l-am vazut niciodata in realitate, dar sper sa ajung la moastele sale. Doamne ajuta!

 

TRAFIC TRIPUL - Directo Web